Перевірка
13.05.2024 12:40

У Києві до 15 травня на 29-ти кладовищах триватимуть поминальні дні. Протягом цих днів правоохоронці нестимуть службу поблизу кладовищ, в першу чергу звертаючи увагу на виявлення підозрілих осіб та предметів. Головна мета заходів – не допустити вчинення правопорушень та будь-яких провокацій.

Як повідомили у поліції, охорону публічної безпеки та порядку забезпечують працівники Головного та територіальних управлінь поліції Києва, військовослужбовці Національної Гвардії України, працівники Муніципальної варти та ДФТГ та кінологи зі службовими собаками.

Водночас громадянам нагадують про необхідність дбати про власну безпеку та закликають інформувати про будь-які підозрілі предмети наряди поліції, які знаходиться поблизу або телефонувати на спецлінію.

В умовах війни громадян закликають обмежити відвідування кладовищ через ймовірність обстрілів.

Заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвілі закликала українців бути обережними на кладовищах, обмежити час перебування, а також пам'ятати, що є регіони в яких діє вибіркова заборона на відвідування кладовищ. Це Житомирська, Донецька, Херсонська та Харківська області. Усі інші кладовища в регіонах, наприклад на Чернігівщині, визначена конкретна кількість тих місць, куди люди можуть прийти і де може бути безпечно.

Нагадаємо, що традиційно особливий поминальний день у церкві встановлено в перший вівторок після великоднього тижня. У 2024 році Радониця випадає на 14 травня. Найважливіше на Радоницю - це молитва, яка допомагає душам померлих знайти спокій, а гріхи їхні будуть прощені.