Злива
13.05.2024 17:55

Завтра, 14 травня, в Україні на півдні очікуються помірні зливи, а в центрі - заморозки. Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко в Telegram.


"У вівторок в Україні буде цікава неординарна погода. Бо найхолоднішою частиною несподівано завтра виявиться південна, там максимальна температура повітря ледь досягне вдень +10+14 градусів", - йдеться у повідомленні.

Завтра найтепліше буде на заході України, очікується +15 +22 градуси. При цьому на сході буде +13 +17 градусів, а у центральних областях -+12 +15. На півночі України протягом дня передбачається +11 +14 градусів.

Найближчої ночі в Україні буде холодно, усього +3 +7 градусів. На півночі, заході та в центрі ще місцями можливі заморозки.

У більшості областей України опадів не передбачається. Проте у холодній південній частині пройдуть дощі.

У Херсонській області та в Приазов'ї можливі помірні зливи.

У Києві де без опадів. Температура повітря вночі становитиме +3 +5 градусів, а вдень близько +12 градусів.

Нагадаємо, що в Україні з 12 по 15 травня проходять поминальні дні. У цей період українці традиційно відвідують кладовища. Цього року біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей.

Проте в умовах війни громадян закликають обмежити відвідування кладовищ через ймовірність обстрілів.

Зазначимо, що традиційно особливий поминальний день у церкві встановлено в перший вівторок після великоднього тижня. У 2024 році Радониця випадає на 14 травня. Найважливіше на Радоницю - це молитва, яка допомагає душам померлих знайти спокій, а гріхи їхні будуть прощені.