Дмитро Перов
14.05.2024 14:41

Активіст Дмитро Перов та ГО «Мапа реновації» використали, як аргумент для перешкоджання будівництву в елітному районі столиці апологета «руського світу», але через суспільний резонанс почали маніпулювати прізвищем Зеленського.

На своїх сторінках в соціальних мережах Дмитро Перов закликає громадян України підписати звернення до Офісу Президента України з вимогою захистити «Садибу Зеленських».

За наданою ним інформацією в будинку на вулиці Олександра Кониського, 22 в період окупації України царською росією «мешкав міщанин Зеленський».

Причиною зміщення акцентів на прізвище «Зеленський» стали необачні попередні дії активістів, які викликали обурення в колі науковців та патріотичному середовищі, оскільки мешканець скандального будинку Василь Малінін виявився апологетом «руського світу» та доктором російської літератури.

Науковий співробітник Інституту археології НАНУ В’ячеслав Баранов стверджує, що праці Малініна досі є у російських бібліотеках як приклад просвітництва.

«Питання не в тому, що він викладав російською мовою, а саме його політичні погляди, які він відверто публікував. Його роботи досі є в каталозі російської президентської бібліотеки, тому що вони такі суто православні кондово-російські», - зазначив експерт.

Зараз Перов та його поплічники вирішили маніпулювати прізвищем Президента України, що вже можна сприймати, як провокації під час війни та дії військового стану в країні. І слід зазначити, що сам Дмитро Перов не цурається хвалитися своїми зв’язками з наближеним до мера Києва Дмитра Білоцерковця та, що найцікавіше, з партійним керманичем «Слуги народу» Оленою Шуляк.

Раніше повідомлялося, що ГО «Мапа Реновації» були ініціаторами надання пам’ятки історичного значення будинку за адресою Івана Франка, 26. В цьому приміщенні на початку ХХ століття проживав дослідник Отто Шмідт з родиною. Він відомий, зокрема, як член Наркомату продовольства у Москві, автор проекту положення про пролетарські продовольчі загони. У лютому 2024 вулицю Отто Шмідта у Києві перейменували на виконання закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».