Зуби дракона
15.05.2024 08:59

У прикордонному селі Липці Харківської області з бетонних пірамід "зуби дракона" не побудували лінії для перешкоджання наступу РФ, а звалили їх на узбіччі дороги.

Про це 14 травня в Telegram повідомив український аналітичний проєкт DeepState, який висвітлює перебіг війни з РФ, продемонструвавши фотографії.

"Про інженерно-фортифікаційну підготовку Харківщини. На даних світлинах – околиці Липців та подарунок від українських платників податків для ворога. Зі слів бійців, ці загородження лежать без діла з літа 2023 року", – ідеться у повідомленні.

На фото DeepState видно, що "зуби дракона" лежать безладними купами біля дороги, а власне лінії, яка має заважати просуванню російської техніки, з них не побудовано.

"Не будемо робити висновків, нехай їх зробить комісія, яка розглядатиме добросовісність підрядників, які зводили оборонні споруди, і відповідальних осіб, які мали здійснювати контроль", – написали в DeepState.

Питання про будівництво фортифікацій у Харківській області виникли на тлі контрнаступу російських окупантів на півночі регіону, який розпочався 10 травня.

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що російська армія готувалася не лише до наступу на Харківську область, але й на Сумську. Втім плани ворога зазнали корективів. Водночас загроза для Сумщини зберігається.