Наступ РФ
15.05.2024 09:59

Наступ на Харків продовжується, хоча сам прорив російських окупаційних військ на цьому напрямку не став неочікуваним для Збройних сил України. Зокрема це підтверджує те, що росіяни не можуть прорватись до Вовчанська вже четверту добу, хоча у 2022 році захопили цей населений пункт за кілька годин.

Про це у коментарі LIGA.net заявив військовий аналітик Defence Express Іван Киричевський.

"Росіян вдалося затримати на рубежі села Липці. Значить, вдалося зірвати їх головний стратегічний замисел — спробувати малими групами прорватися на Харків", — сказав Киричевський.

За його словами, прорив не став неочікуваним для ЗСУ, а значної кількості військових у прикордонні не було, тому що тримати їх там небезпечно.

Водночас інженерно укріпити кордон на півночі неможливо, про що ще у березні 2024 року говорив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Насамперед це пов'язано з російськими обстрілами, котрі не дають українським інженерним групам працювати у зонах наступу на Харків.

Нагадаємо, російський очільник окупованого Севастополя Михайло Развожаєв вночі 15 травня заявив про відбиття масованої атаки на місто.