Немає світла
15.05.2024 12:02

"Укренерго" в Telegram попереджає, що в Україні у вечірні години пік для споживачів можуть запровадити аварійні відключення світла.

"В енергосистемі через похолодання значний дефіцит. Заплановано рекордний обсяг імпорту з максимальною потужністю. Проте «Укренерго» вимушене обмежувати споживання для запобігання аваріям в енергосистемі", - йдеться у повідомленні

Так, при зростанні споживання у вечірні години максимального споживання 18:00 - 23:00, "Укренерго" прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів.

Сьогодні, 15 травня, з 00:00 до 10:00 та з 16:00 до 24:00 для промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності.

Нагадаємо, вчора, 14 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» з 16:00 застосував графіки обмеження споживання для промисловості. Але, через значне зростання споживання під час похолодання, з 20:55 по 00:00 застосовувались контрольовані аварійні відключення побутових та промислових споживачів.

В Укренерго також повідомили, що на ранок знеструмлено 418 населених пунктів.
Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури частішають відключення електроенергії. Тож українці змушені користуватися свічками. У ДСНС нагадали правила їх безпечної експлуатації, адже недбалість може спричинити пожежу.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.