Наступ РФ
16.05.2024 08:19

На південному напрямку росіяни постійно штурмують українські позиції. Але останнім часом змінився якісний склад втрат окупантів.

Про це повідомив керівник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Це можуть бути як штурмові загони, це можуть бути штурми піхотою за підтримки бронетехніки. Тому відповідно вони зазнають втрати не лише в живій силі, а й в бронетехніці. І, до речі, змінився якісний склад втрат: якщо в середньому це 100-150 особового складу у них вибуває за добу – співвідношення загиблих до поранених збільшилося якраз в бік загиблих", – розповів Плетенчук.

Він додав, що раніше вбиті окупанти становили приблизно третину від загальної кількості втраченого особового складу. А зараз це – половина.

"Не зважаючи на те, що ці штурми постійні... але успіху ці атаки не мали", – зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області продовжують знижуватися, проте президент Росії Володимир Путін применшив загрозу українських контрнаступів по всій лінії фронту та стверджує, що російські війська продовжать окупацію української території.