Українські військові
16.05.2024 08:58

Російські війська постійно намагаються атакувати селище Білогорівка Луганської області на Сіверському напрямку фронту. Окупанти продовжують застосовувати тактику "малих груп": йдуть у наступи піхотою, іноді залучають техніку, подекуди важку, танки та БМП, або навіть штурмують позиції Сил оборони на мотоциклах.

Про це в ефірі "Суспільне. Студія" повідомив начальник артилерії 90-го батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ Дмитро. За його словами, ситуація поблизу Білогорівки через наступ ворога на Харківщині не змінилася.

Росіяни як і раніше не полишають спроб прорвати оборону, проте Сили оборони України контролюють ситуацію. Авіацію армія РФ зараз застосовує менше, хоч і продовжує завдавати бомбово-ракетних ударів зі штурмовиків Су-25.

"Якщо говорити про саму Білогорівку, то там залучені мотострілецька бригада, додаткові підрозділи артилерії, додаткові підрозділи "Ахмату", підрозділи БАРСу і "Шторм Z", тобто "солянка" така виходить, і так навпроти кожного населеного пункту, що є на цьому напрямку", – розповів військовий.

Дмитро зазначив, що свої БМП і танки окупанти обварюють укріпленнями, що робить їх повільнішими. Завдяки цьому бійці його бригади уражають цю техніку ворога.

"Крайній штурм у нас був за допомогою мотоциклів. Я не знаю, що у них в головах, що вони собі думають, мабуть якийсь Куклачов планує їм операції. Чекаю, що на дельтапланах з териконів полетять", – сказав начальник артилерії.

Він додав, що зараз російські війська збільшили кількість артилерійських ударів на ділянці фронту, де стоїть 81-а бригада, а також на сусідніх ділянках.

"Ми ще не відчуваємо фінансової допомоги від США, але говорив з хлопцями з інших напрямків, є ті яким потрібно приділити більш увагу, більш складніші напрямки, тому в першу чергу йде туди. Ми в принципі справляємось, тому можемо на тому, що поки що є, посидіти. Будемо дуже вдячні якщо будуть надходження", – резюмував захисник.

Нагадаємо, внаслідок удару по тимчасово окупованому Криму ввечері 15 травня українські ракети вразили головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". На ньому зберігаються боєприпаси для літаків, які атакують українські міста.