Наступ РФ
16.05.2024 11:59

Збройні сили Російської Федерації будуть активно проводити ударно-штурмові дії у Харківській області найближчі півтора місяця. За словами командира батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрія Федоренка, ворог задіюватиме резерви та все наявне озброєння.

Про це він повідомив в ефірі "Еспресо".

Він наголосив, що противник хоче знищити українську державність, зокрема, пріоритетними для ворога є Донецька та Луганська області. Для того, щоб ЗС РФ могли активно рухатися цими регіонами, йому було потрібно певну кількість сил та засобів, які воювали на цих ділянках, відтягнути в інше місце.

"Інформаційна пропаганда в Російській Федерації це підтримує, мовляв, Харків — дуже важливе місце. Тому вони почали переходити державний кордон і штурмувати саме позиції в Харківській області. Для нас це також надзвичайно важливе стратегічне місто. Тому так чи інакше, Сили оборони будуть задіювати там резерви", — сказав Юрій Федоренко.

Він зауважив, що в росіян є невеликий "люфт" по часу — півтора місяця, коли українці отримають максимальну кількість засобів у рамках допомоги. Адже тоді українські військові зможуть завадити ворогу вчиняти ударно-штурмові дії на більшості відтинках фронту. Через це противник проводитиме достатньо активні ударно-штурмові дії в Харківській області найближчі півтора місяця.

Проте Федоренко переконаний, що ЗС РФ не матимуть значних тактичних успіхів на полі бою. Адже українці готувалися до зустрічі з ворогом. Йдеться про інженерно-фортифікаційні споруди та кількість сил і засобів, які задіяні для оборони в регіоні. Він зазначив, що завдяки міжнародній військовій допомозі ЗСУ зможуть знищувати основні засоби ЗС РФ ретельніше. Йдеться про авіацію, яка застосовує керовані авіабомби, пускові установки, які обстрілюють Харків та прифронтову, фронтову територію.

Нагадаємо, попри гучні заяви про "взяття Роботиного", які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України.