НАТО
17.05.2024 11:59

Військова допомога та озброєння, яке НАТО надає Україні, не гарантує того, що це дозволить стримати наступ російської армії.

Про це в коментарі 24 каналу заявив керівник військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

"Що ми можемо зробити, так це переконатися, що Збройні сили України максимально підготовлені й мають належне обладнання та снаряди, щоб протистояти будь-якому наступу росіян", — сказав Бауер.

За його словами, постачання військової допомоги Україні в необхідних кількостях і без затримок не обов'язково стримуватиме Росію від наступальних дій, оскільки дії Заходу вже не можуть стримувати російську армію.

"Росіяни будуть продовжувати війну, тому що вони не досягли жодної зі своїх стратегічних цілей. Ось чому вони її продовжують, і ось чому Україна повинна продовжувати, окрім того факту, що українці хочуть повернути територію, яку в них забрали", – пояснив Бауер.

Насамкінець Бауер наголосив, що найближчим часом можна буде побачити "серйозні поліпшення в боєприпасах, які отримає Україна".

Нагадаємо, ккраїнські посадовці звернулися до своїх колег у США та НАТО із проханням навчити 150 тисяч новобранців ближче до лінії фронту для швидшого розгортання. Це сталося на тлі дефіциту військового персоналу та прискорення наступальних дій з боку Росії.