ЗСУ
17.05.2024 15:45

ЗСУ зупинили активне просування росіян по території Харківської області. На деяких напрямках Сили оборони повернули більш вигідне положення, однак стабілізувати лінію фронту поки не вдалося.

мапа

У Харківської ОВА зазначили, що росіяни змушені підтягувати резерви, щоб не стих їх наступальний потенціал на Харківському напрямку.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців сказав:

"Зараз завдяки нашим Силам, нашим заходам вдалося додати впевненості напрямку Вовчанську. Але російські обстріли не припиняються, загрози є. Сьогодні, зокрема, був поранений керівник адміністрації Вовчанську. Наші контрударні дії тривають – тривають і в інших районах у прикордонні Харківщини. І наших результатів у відбитті штурмів, у знищенні окупанта має стати більше.

Росія намагається розширити війну, супроводжує це незмінно пустими словами про мир. Ми повинні примусити Росію до реального, справедливого миру всіма засобами. Наш захист від штурмів та ударів при цьому – вирішальний".

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розказав, що Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.