Стрілянина
17.05.2024 16:51

На Закарпатті у Мукачівському районі чоловік відкрив вогонь у бік правоохоронців, поранивши інспектора сектору реагування патрульної поліції, після того, як його зупинили для перевірки документів у машині. Зловмисника затримали, а за фактом нападу розпочато кримінальне провадження. Про це повідомила поліція Закарпатської області.

затримання

«15 травня о 23:51 інспектор сектору реагування патрульної поліції повідомив чергову частину про напад на їх екіпаж. Подія трапилася у селищі Кольчино Мукачівського району. Поліцейські за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Seat Ibiza», – йдеться у повідомленні.

У машині перебував 29-річний мукачівець, який раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння. Коли поліцейські звернулися до нього, чоловік з ознаками алкогольного сп’яніння відмовився вийти з авто.

Під час подальшого спілкування через вікно машини він відкрив вогонь у бік поліцейських. Один з інспекторів отримав поранення. Зловмисника затримали на місці події. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Постраждалому поліцейському медики надали необхідну допомогу, його життю та здоров'ю нічого не загрожує. Під час обшуку слідчі вилучили пакет з канабісом та травматичну зброю, якою стріляв зловмисник. Тепер правоохоронці встановлюють, звідки у нього була ця зброя.

За умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникові поліції під час виконання ним службових обов'язків розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Зловмисникові може загрожувати до 5 років ув’язнення. Шлях до встановлення всіх обставин події продовжується.

Раніше повідомлялося, що на Київщині чоловік зі зброєю напав на поліцейських.

Також ми писали, що група цивільних напала на військовослужбовця територіального центру комплектування (ТЦК) у Чернівецькій області, той відкрив вогонь, стріляв в землю.