Атака на Харківську область
20.05.2024 08:38

Російська армія 19 травня обстріляла село Новоосинове Куп’янського району Харківської області, відомо про 6 загиблих та 28 поранених, серед поранених двоє правоохоронців.

Про це повідомляє Харківська ОВА.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ с. Новоосинове та с. Ківшарівка загинули п’ять цивільних громадян, дев’ять — травмовані. Загинули чоловіки 64, 65 та 58 років, а також дві жінки 56 і 72 років. Поранені п’ять чоловіків та чотири жінки. Їм надається медична допомога, повідомив Олег Синєгубов.

“Окупанти обстріляли село Новоосинове на Куп’янщині. Під вогнем ворожих РСЗВ опинилися 4 вулиці цього населеного пункту. За попередніми даними, внаслідок обстрілу загинули двоє цивільних, ще 5 людей дістали поранення”, — ідеться у повідомленні.

Згодом у прокуратурі повідомили, що відомо про щонайменше 27 поранених. Серед них вже двоє працівників поліції. Загинули 6 людей.

Доля одного зі співробітників бази відпочинку, по якій російська армія завдала ракетні удари, досі невідома. Встановлено, що під час атаки він перебував поблизу водойми та ловив рибу.

Згодом у прокуратурі повідомили, що кількість поранених зросла до 28.

Нагадаємо, у ніч з 19 на 20 травня в Миколаївській області під час повітряної атаки російських окупантів силами та засобами підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України було збито чотири ворожих дрона-камікадзе SHAHED-136.