Володимир Зеленський
20.05.2024 10:38

У президента України Володимира Зеленського був секретний план захисту України перед черговим наступом росії.

Про це пише Sky News.

Зазначається, що Україна приховано перекинула додаткові сили під Харків за кілька днів до того, як росіяни вдруге від початку війни спробували прорватися до Харкова 10 травня.

«Ми били танки на кордоні… це вже була справжня війна», – розповів Sky News один із бійців, чия бригада захищала місто Куп’янськ.

Військовий також підтвердив перекидання сил для зміцнення позицій ЗСУ. Це вказує на спроби України заздалегідь зібрати сили, щоб протистояти посиленню російського угруповання вздовж свого протяжного північно-східного кордону. Проте цих зусиль виявилося недостатньо.

Українські військові

Інший воїн ЗСУ зізнався, що були моменти, коли буди думки про втрату лінію фронту. Він зазначив, що ситуація стабілізувалася, але попередив, що «наразі невідомо, як довго це може тривати».

ЗС РФ почали другий наступ на Харківщину у травні 2024 після звільнення українських територій у 2022 році. Тим часом ЗСУ вжили таємних заходів для захисту північного кордону України за кілька днів до цього.

Росіяни захопили 278 квадратних кілометрів з 9 до 15 травня, що стало їхнім найбільшим успіхом з кінця 2022 року на цьому напрямку.

Зеленський визнав, що ЗС РФ просунулися від 5 до 10 км уздовж північно-східного кордону, проте були зупинені.

Нагадаємо, Російська Федерація продовжує свій наступ на території Харківської області, зокрема поблизу Липців.