Військовий аеродром рф
20.05.2024 13:20

Дрони атакували НПЗ у Краснодарському краю РФ та військовий аеродром в станиці Кущівська.

Внаслідок атаки на Слов'янський нафтопереробний завод було пошкоджено щонайменше одну установку, повідомляє "Радіо Свобода".


Представник компанії "Слов'янськ ЕКО", масштаби пошкоджень невідомі.

Зазначається, що уночі на 19 травня влада Краснодарського краю заявила про падіння БпЛА на території заводу. Вона стверджувала, що загоряння, пошкоджень, чи постраждалих не було. Зокрема були повідомлення, що загалом нібито впали шість дронів.

Пізніше директор з комплексної безпеки групи компаній "Слов'янськ ЕКО" Едуард Труднєв відзначив, що на території НПЗ є видимі руйнування, у зв'язку з чим роботу заводу було призупинено.

Крім того, влада Краснодарського краю заявила й про атаку на військовий аеродром в станиці Кущівська. Щонайменше три дрони досягли своїх цілей. Згідно з даними Astra, внаслідок атаки були пошкоджені Су-27, а також інфраструктура аеродрому.

"Це вже друга атака на військовий аеродром у Кущівській і Слов'янський НПЗ за останні три тижні. Тоді на аеродромі було уражено кілька літаків, а на НПЗ було пошкоджено сепаративну установку, виникла сильна пожежа", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що ГУР Міноборони атакували виробничі потужності держпідприємства російського оборонного комплексу "Базальт" у Тулі.