Труханів острів
21.05.2024 12:47

На території Труханового острова продовжується забудова, а зареєстрований у Київській міській раді проєкт рішення про заповідання території було відкликано, без інформування громадськості.

Забудова

Кияни виявили початок забудови зеленої зони для спорудження «спортивного об’єкту». Як зазначено на інформативному плакаті, громадська організація «Водно-лижний клуб «Київ» буде будувати стадіон відповідно до розпорядження КМДА від 12.03.2014 року № 252, яке було видано нині покійним головою КМДА Володимиром Бондаренко. Схему розташування підписав заступник голови-керівник апарату О. Пузанов. Площа забудови не вказана, але судячи зі схеми, вона немаленька.

Забудова

ФОТО: Місце незаконної забудови на карті

ГО «Водно-лижний клуб «Київ» ЄДРПОУ 37972805 зареєстровано за адресою РДА Подільського району: м. Київ, Контрактова площа 2. Засновники Котляренко Олександр Євгенович (проходить в кримінальній справі по незаконній вирубці лісу саме на тій території, на якій почав забудову), Запальська Зоряна Миколаївна, Котляренко Інна Вікторівна та Мужчук Валентин Анатолійович. Відповідно до відкритих даних доход ГО ВЛК «Київ» складає 0 грн, тобто ГО має всі ознаки такзваної “прокладки”.

Як бачимо, киян лишають зеленої зони та улюбленого місця відпочинку на основі “Розпорядження для ГО”. Як виявляється, і так можна, коли в країні війна, а твоя громадська організація зареєстрована за адресою Подільської РДА. І без різниці, будь то заповідна територія чи природо-захисна смуга.

Цікаво також, чи в курсі про незаконну забудову на Трухановому Віталій Кличко, адже саме Кличко як чинний мер міста має нести відповідальність перед киянами.