Обстріл
23.05.2024 12:38

Сьогодні, 23 травня, російські терористи масово обстріляли Харків. Армія РФ завдала щонайменше 15 ударів, є жертви та поранені. Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

"За попередніми даними, внаслідок удару по Харкову чотири людини загинули", - розповів він.

Крім того, за словами голови ОВА, місцезнаходження ще двох осіб встановлюють.

Згодом міський голова Ігор Терехов уточнив, що кількість жертв зросла. Він зазначив, що вже відомо, що п'ятеро людей загинули та дев'ять — дістали поранень.

"Попередньо: 6 загиблих, 11 поранених", - оновив дані о 12.29 Олег Синєгубов.

Кількість жертв зростає та зростає...

Окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайним друком.

"Наразі є підтверджена інформація щодо ударів по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста. Ще один удар прийшовся по приватному підприємству. За попередньою інформацією там один загиблий, шестеро поранених, місцезнаходження ще трьох неможливо встановити через велику пожежу", - повідомив Ігор Терехов.

Армія РФ атакувала залізничну інфраструктуру на Харківщині, повідомила «Укрзалізниця». Відомо про шість поранених залізничників. Є влучання в обʼєкти залізниці у Харкові та області. Поїзди курсують за графіком.

Президент України Володимир Зеленський написав у Telegram: "Російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, – поблизу наших кордонів. І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують".

Нагадаємо, вчора, 22 травня, російські терористи вдарили по Харкову КАБом. Є поранені. Водію тролейбуса ампутувало обидві ноги.

Раніше повідомлялося, що російські війська обстріляли центр Чугуєва Харківської області, пошкоджено будівлю дитячого садка.