загибель риби
29.05.2024 12:51

Державна екологічна інспекція у Сумській області отримала повідомлення про масовий мор водних біоресурсів та неприродний колір води у р.Сейм. Зі слів заявників, така ситуація спостерігається відучора щонайменше в районі сіл Манухівка та Піски, повідомляє Державна екологічна інспекція у Сумській області.

Задля перевірки викладених фактів до Конотопського району терміново направлено державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища.

Ними вже відібрано проби води в районі населених пунктів Ігорівка, Зінове та Мутин.

Обстеження акваторії річки в безпосередньому місці виявлення мертвої риби наразі ускладнене мінуванням територій та постійними ворожими обстрілами, адже Манухівка розташована на відстані менше 5 км від кордону з РФ.

Державна екологічна інспекція у Сумській області радить не купувати та не вживати річкову рибу невідомого походження.

"Також закликаємо громадян тимчасово утриматися від риболовлі та купання у річці Сейм до з’ясування причин і обставин загибелі біоресурсів. Інформацію про результати гідрохімічного аналізу відібраних проб води буде оприлюднено одразу після їх отримання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, росіяни в Білгородській області задихаються від запаху гару. Місцеві жителі почали масово скаржитися на запах гару схожої на печіння волосся, пір'я та шкіри. Хтось каже, що він нагадує миючий засіб, а також уточнюють, що через запах постійно сльозяться очі та першить горло. Люди впевнені, що влада щось приховує.

Також зазначимо, що небувалий паводок, що спровокував руйнування в різних регіонах на Південному Уралі в Росії, міг торкнутися ряду небезпечних об'єктів. На думку незалежних екологів, мовчання більшої частини екологічної спільноти та спроба російської влади "замовчати" проблему нагадують ситуацію з аварією на АЕС у Чорнобилі.