ЗСУ
31.05.2024 12:54

Протягом минулої доби в Україні відбулося 127 бойових зіткнень ЗСУ з російськими загарбниками. Від початку доби, 31 травня, вже зафіксовано 26 бойових зіткнень. Сили оборони вживають усі необхідні заходи для стримування ворога, повідомляє Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) у Facebook.

Загалом російські окупанти завдали по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням 22 ракет, 64 авіаудари із застосуванням 97 КАБів, здійснили понад три тисячі обстрілів з різних типів озброєння, в тому числі 123 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.
За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 21 район зосередження особового складу, один засіб ППО та дві артилерійські системи противника. А вже з початком цієї доби наші ракетні війська нанесли успішні удари по паромній переправі та нафтовому терміналу в Краснодарському краї.

На Харківському напрямку ворог активних дій не проводили. Наші бійці укріплюють позиції та оборонні рубежі.

На Куп'янському напрямку відбито атаку поблизу Новоєгорівки. Також бої продовжуються в районах Петропавлівки, Берестового та Макіївки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку росіяни намагались атакувати неподалік Діброви. Ситуація напружена. Сили оборони вживають заходи для стабілізації обстановки.

На Сіверському напрямку продовжують бої в районі Берестового. Росіяни тричі намагались прорватись в напрямку Виїмки.

На Краматорському напрямку відбито дві спроби ворога наблизитись до Часового Яру.

На Покровському напрямку вжито заходи щодо недопущення просування противника. Росіяни вже чотири рази намагались відтіснити наших бійців. Наразі тривають бої біля населених пунктів Калинове, Новоселівка Перша та Невельське. Відбито атаку в районі Новолександрівки.

На Курахівському напрямку тривають бої поруч з Костянтинівкою.

На Оріхівському напрямку відбито 3 штурмові дії противника в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що минулої доби загальні втрати російських загарбників склали близько 1390 осіб. Також ворог втратив 18 танків, 22 бойові броньовані машини, 39 артилерійських систем, 55 БпЛА оперативно-тактичного рівня, сім ракет, 56 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.