Благодійний дитячий фестиваль «Придесення має таланти»
01.06.2024 14:56

У селі Рожни Броварського району відбувся благодійний дитячий фестиваль "Придесення має таланти" в рамках проєкту "Повернемо дитинство". Захід організували для підтримки дітей з деокупованих територій після звільнення Херсона.

Активну підтримку надавали волонтери із Зазимської громади Київщини, які разом із благодійними організаціями БФ "Український миротворець" та БФ "Всесвітній Чеченський Конгрес" неодноразово проводили розважальні заходи в самому Херсоні.

Фестиваль став значущою подією для дітей із прифронтових та деокупованих регіонів, а також для малечі з Київської області.

Захід розпочався з руханки, яку провели відомі українські спортсмени: призер Олімпійських ігор з фрістайлу Олександр Абраменко, призер чемпіонатів світу з греблі Юрій Чебан і призерка Олімпійських ігор з гандболу Олена Яценко.

Програму фестивалю продовжили виступи виконавців і творчих колективів. Понад 200 дітей-учасників представили близько 40 пісенних та танцювальних номерів. На сцену також виходили зіркові гості, серед яких Оксана Білозір, М'ята та Тарас Компаніченко.

Організатори підготували для дітей велику кількість різноманітних активностей, серед яких особливо популярним виявився квест. Діти отримували листівки з кількома десятками локацій, відмічаючи які, могли отримати призи.

Для дорослих також організували цікаві заняття: майстер-класи та активності. Гості могли скуштувати національні страви від друзів із Казахстану, Азербайджану та Чеченської Республіки Ічкерія.

Однією з головних цілей заходу був збір коштів на придбання спеціалізованого автомобіля для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.