Немає світла
03.06.2024 12:24

Сьогодні, 3 червня, внаслідок негоди, в Україні без світла залишились 312 населених пунктів в 7 областях. Протягом доби в усіх регіонах діють ліміти споживання, повідомляє Telegram-канал "Укренерго".


"Вчора внаслідок ранкової атаки БПЛА було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні. Без постраждалих. Ремонтні роботи розпочались одразу після відбою тривоги", - йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" зазначили, що сьогодні протягом доби ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України. При перевищенні лімітів - обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", - додає "Укренерго".

Причиною застосування обмеження є наслідки шести масованих терористичних обстрілів Російської Федерації по українських електростанціях. Для подолання дефіциту залучаються імпорт й аварійна допомога з Європи.

Гроза та рвучкий вітер залишили без світла 312 населених пунктів у Житомирській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. Тривають ремонтні роботи.

Також через інші причини знеструмлено 404 населені пункти. Зокрема через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Нагадаємо, синоптик "передбачила" українцям погоду цього літа.

Як повідомляє ДТЕК, російські війська обстріляли дві українські ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання.