Рятівники
03.06.2024 17:00

2 червня у Чехії в місті Ліберець блискавка влучила у дерево під час святкування Дня захисту дітей, поранивши близько двадцяти людей. Люди під деревом впали на землю після удару, повідомляє портал Novinky.

Свято відбувалося у місцевому парку. Незважаючи на дощ, кілька сотень людей залишилися на заході, а частина з них сховалися під деревом, в яке й ударила блискавка.

Після сильного удару люди під деревом падали на землю. «Блискавка, грім — ми бачили, як люди падали. Блискавка вдарила в дерево, під яким було багато людей», — розповів один зі свідків. Інший свідок додав, що «це був жахливий удар», серед людей виникла паніка.

Дерево, приблизно 20 метрів заввишки, витримало удар блискавки, і жодна гілка не впала на людей, які ховалися під ним. Однак рятувальники повідомили про два десятки постраждалих, серед яких 10 дітей віком від 2 до 16 років. Усі постраждалі були доставлені до лікарні, деяким знадобилася реанімація на місці.

Постраждалі переважно зазнали серцевої аритмії, незначних опіків і неврологічних травм, пов'язаних із тимчасовим порушенням рухливості кінцівок.

Раніше повідомлялося, що на Київщині блискавка вдарила по житловому будинку, спалахнула пожежа.