Херсон
04.06.2024 07:57

Росіяни почали поширювати чергове ІПСО. Мовляв, у Херсоні планується "провокація" з інсценування загибелі мирних жителів.

В етері 24 Каналу заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський назвав мету нової провокації Росії. Він також припустив, чи можна розглядати цю провокацію з погляду планів ворога про наступ.

Росіяни не вперше запускають свою інформаційну кампанію щодо дискредитації та залякування. Її суть полягає у розповсюдження повідомлень, що нібито в Херсон приїхало багато іноземних журналістів, які готуються знімати сюжети про озброєні провокації, які буцімто робитиме ЗСУ проти херсонців.

«Я сподіваюся, що й цього разу буде лише ІПСО, але ризикувати не маємо права. Тому місцева влада зробила звернення до людей, аби вони менше перебували на відкритому просторі», – зазначив Соболевський.

За його словами, вигадки противника – повна маячня, але коли росіяни роблять такі вкиди, то все ж таки окупанти здійснюють обстріли, щоб потім сказати, мовляв, ми ж казали, що це ЗСУ.

Мета єдина – дискредитація Сил оборони України та залякування місцевого населення.

Військові не робили жодних повідомлень про те, що Росія готується до значного збільшення військової активності на Херсонському напрямку.

«Складно казати про логіку в діях росіян, тому що вони часто роблять речі, які жодна цивілізована країна не робила б за будь-яких обставин. Від окупантів можна очікувати що завгодно». -мовив заступник голови Херсонської обласної ради.

Він зауважив, що щодо руху військових підрозділів армії Росії важливо зберігати інформаційну тишу.

За його словами, ЗСУ тримають потужні лінії оборони й будь-які інформаційні операції ніяк не впливають на оборону регіону. Крім цього, значна територія на лівому березі під постійним вогневим контролем.

Нагадаємо, у Румунії обговорюють передачу Україні американського зенітного ракетного комплексу Patriot. Наразі це питання перебуває на стадії обговорення. Якщо буде ухвалене рішення про передачу, то її має схвалити Вища рада національної оборони.