РФ вербує українських дітей
05.06.2024 08:38

Росія готує українських підлітків з окупованих територій до майбутньої служби в армії Росії.

Понад 2500 дітей віком від 13 до 17 років із окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей пройдуть військовий вишкіл в таборі "Воїн" у Волгоградській області. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Під час навчання підлітки отримають досвід бойової медицини, інженерної та вогневої підготовки, а також навчаться керувати дронами.

Подібні програми військової підготовки покликані русифікувати українських підлітків, ізолювати їх від української ідентичності та підготувати їх до військових навичок, які будуть потрібні, якщо їм колись доведеться воювати в російській армії.

"ISW часто спостерігав, як російська влада депортує українських дітей, використовуючи різні способи, включаючи депортацію їх до Росії та примушення до участі в таких програмах військової підготовки. Росія також керує військовим тренувальним табором "Авангард" для депортованих українських підлітків, наприклад, у Волгоградській області ", - додали експерти.

Нагадаємо, російські війська продовжують наступ на Липцівському напрямку (північніше Харкова) і поблизу Вовчанська на півночі Харківської області. Окупаційна адміністрація підтверджує, що темп наступальних операцій Росії сповільнюється.