Озброєння ЗСУ
06.06.2024 10:38

Артилерійські боєприпаси, що поставляються Україні Заходом, почали надходити Силам оборони на передовій, хоч і не в таких масштабах, які б дозволили українським силам повністю кинути виклик нинішній перевазі російських збройних сил у снарядах.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Українські солдати, що діють поблизу Вовчанська (на північний схід від Харкова), розповіли, що боєприпаси, що поставляються Заходом, почали надходити на їхню ділянку лінії фронту, але російські сили в цьому районі, як і раніше, зберігають перевагу в снарядах. Один український солдат розповів, що російські сили, як і раніше, зберігають артилерійську перевагу п'ять до одного.

Український військовий, який діяв на невстановленій ділянці лінії фронту, розповів естонському виданню ERR, що боєприпаси, надані Заходом, почали надходити на лінію фронту, але не досягли потрібної кількості. Також, за його словами, російські сили, як і раніше, мають "значну перевагу" в боєприпасах.

ISW продовжує вважати, що російські війська намагаються досягти тактично та оперативно значущих успіхів до того, як американська військова допомога прибуде до українських сил на лінії фронту у великому масштабі, і що початкове прибуття наданого Заходом озброєння займе деякий час, щоб мати тактичний та оперативний ефект на передовій.

Раніше головний представник Пентагону з питань закупівель Вільям Лаплант заявив, що від початку повномасштабної війни США надали Києву понад три мільйони 155-міліметрових снарядів. Проте видання зазначає, що невідомо, чи буде достатньо лише збільшення виробництва артилерійських боєприпасів, щоб змінити результати на полі бою на користь України.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники активно розповсюджують "посібник воєнного комісара", за допомогою якого намагаються мобілізувати до своєї армії якомога більше людей, та знизити кількість відмов від служби.