Наступ РФ
07.06.2024 10:19

Російські окупанти будуть зосереджувати сили на східному фланзі російсько-українського фронту. Названо три напрямки можливого наступу з боку загарбників.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ у 2014-2017 роках, полковник ЗСУ Владислав Селезньов.

Воєнний експерт зазначив, що ситуація на півночі Харківщини залишається напруженою. Окупанти взяли паузу через значні втрати під час першого етапу наступальної операції. Зараз рашисти здійснюють передислокацію сил та засобів, зокрема з Курської на Білгородську область. Вони формують ударне угруповання, щоб невдовзі рушити через український кордон для посилення тиску на ЗСУ в напрямку села Липці або Вовчанська.

За словами воєнного експерта, Харківський напрямок, як і південь Запорізької області, залишаються допоміжними напрямками. Він упевнений, що основні сили РФ будуть зосереджені саме на східному фланзі російсько-українського фронту.

"Йдеться про три ключові напрямки. Напрямок на Краматорськ, Покровськ і Курахове. Саме там ворог буде намагатися максимально тиснути на українських оборонців, щоб реалізувати ключову політичну місію Путіна, заради якої він починав так звану СВО у лютому 2022 року. Йдеться про повну окупацію Донецької області", - вказав Селезньов в ефірі "Еспресо".

Нагадаємо, в Україні на фронті фіксується просування російських окупантів на кількох напрямках. Зокрема, ворог тисне в районі Вовчанська, біля Куп'янська, на північний схід від Сіверська, на північний захід від Авдіївки, на південь від Великої Новосілки та поблизу Кринок.