Сумська область
10.06.2024 09:19

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада", йдеться в його Telegram.

Табличка

Голова Білопільської громади Юрій Зарко у коментарі "Суспільне Суми" повідомив, що у Рижівці на Сумщині немає російських військ.

"Ворожі ДРГ також туди заходять регулярно, причому не з квітня, а майже увесь час після звільнення півночі країни навесні 2022. Відео з сільради, яка знаходиться у 700-а метрах від держкордону - це також робота ДРГ, якої там вже немає", - припустив український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він припустив, що це може бути генеральною репетицією перед більш масштабними діями у прикордонні Сумщини і нагадав, що накопичення ворожих сил у прикордонних населених пунктах РФ йде з початку року.

Нагадаємо, росіяни вигадали новий пропагандистський флешмоб до якого примусово залучають школярів на тимчасово окупованих територіях. Зазначається, що з 12 червня діти мають співати пісні про Росію в межах нацистського конкурсу "пісні про рідну країну".