Колишній депутат
10.06.2024 17:24

До 12 років позбавлення волі засуджено нардепа IV-VIII скликань за виправдовування збройної агресії рф проти України та шахрайство на суму 2,2 млрд гривень, повідомила Київська міська прокуратура.

У повідомленні не зазначено імені екснардепа, але, за даними ЗМІ, мова йде саме про Святаша, пише sud.ua.

Його визнали винним у публічних закликах до зміни меж території України, виправдуванні збройної агресії рф, шахрайському заволодінні коштами банку та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

В суді прокурор довів, шо Святаш упродовж 2022 року опублікував на своїй сторінці у Facebook дописи, у яких містяться наративи про відсутність збройної агресії проти України та закликав мешканців тимчасово окупованих території погоджуватись на співпрацю з рф.

При цьому упродовж 2008-2014 років колишній депутат був бенефіціаром групи підприємств, які займалися складанням та продажем автомобілів із рф. Прикриваючись фінансовою кризою 2008 року, він оформив у банку кредитну лінію на понад 50 млн доларів та не повернув загалом майже 2,2 млрд гривень.

Печерський районний суд Києва визнав екснардепа винним та засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Судовий розгляд відбувався порядку in absentia за відсутності обвинуваченого, але за участю захисника за договором з обвинуваченим", – додали у прокуратурі.

Нагадаэмо, за матеріалами СБУ та ДБР підозру отримали брати екснардепів-зрадників Медведчука та Козака.

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру помічнику Путіна та ректору інституту МЗС РФ, які фальсифікують історію України.