Військова поліція
11.06.2024 10:59

У мережі почала поширюватися чергова порція хибної інформації про те, що нібито "військова поліція" пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні тих, хто ухиляється від мобілізації.

Як повідомили у Кіберполіції та Центрі протидії дезінформації, фейкові повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Однак це не відповідає дійсності. Нацполіція не робила жодних подібних оголошень. Крім того, в Україні поки що немає "військової поліції". Нагадаємо, у законопроект ще перебуває у Верховній Раді.

Такі фейкові повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції, спрямованої на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян.

Кіберполіція попередила також, що телефонувати за номерами, зазначеними в цих повідомленнях або переходити за сумнівними посиланнями, не варто.

Там також додали, що для розсилки фейкових повідомлень ворог може використати реальні телефонні номери державних органів, щоб надати своїм інформаційним операціям більшої переконливості.

Нагадаємо, російські окупаційні війська просуваються у східній частині міста Часів Яр на Донеччині. Зокрема, про успіхи загарбників у мікрорайоні Каналу.