Мар’яна Безугла
11.06.2024 10:11

Сергій Хлань, депутат Херсонської обласної ради в ефірі 5 каналу дуже обурився щодо поведінки та заяви народної депутатки Мар’яни Безуглої, яка, окрім всього іншого, у своїх дописах у фейсбук почала повідомляти про те, які населені пункти ЗСУ залишили, передає novyny.org.

Говорячи про її заяву щодо Кринок, він відзначив, що так, українці його залишили, бо він фактично перестав існувати. Проте плацдарми на лівому березі Дніпра існують, українські воїни їх тримають, але повідомляти розташування та мету – ніхто не буде.

“Це питання мають висвітлювати виключно військові” – відзначив він.

В умовах війни з Росією, коли кожне слово може мати серйозні наслідки, політичні заяви набувають особливого значення. Безугла, відома своєю активністю в комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки, часто перебуває на передовій. Однак, її заяви щодо військових операцій і кадрових рішень викликають неоднозначну реакцію як серед громадськості, так і серед військових.

Політолог Ігор Рейтерович зазначає, що такі дії можуть свідчити про її віру у власну всесильність і особисті амбіції. Волонтер Юрій Касьянов підкреслює, що подібна критика автоматично відбивається на Президентові, який несе відповідальність за стратегічні та кадрові рішення.

Критики також припускають, що часті публічні заяви Безуглої можуть бути пов’язані з її потребою в увазі або ж спробою сформувати власну політичну силу в розрахунку на майбутні вибори. Такий дефіцит уваги може змушувати її до більш різких і гучних заяв, що, в свою чергу, призводить до додаткової напруженості у суспільстві.