Ігнат Яремчук
12.06.2024 09:59

Представники російської влади вже навіть не намагаються приховати масштаби віджиму житла. Навпаки, вони прямо заявляють, що крастимуть і далі, але тепер уже й більше.

Відбиранням майна своїх же громадян псевдогубернатор Запорізької області Балицький займається руками Ігната Яремчука, який прибув до Мелітополя з Сочі Краснодарського краю. Його посадили в крісло «міністра майнових і земельних відносин Запорізької області». Яремчук у студії місцевої пропаганда-ТВ відкрито розповів про всі подробиці процесу віджиму майна.

- Закон визнає права власників. Але якщо ми не встановлюємо правовласників під час комісійних обстежень, ми звертаємося за взяттям такого майна на кадастровий облік, обліковуємо його як безгосподарне протягом трьох місяців, і тільки лише потім буде рішення суду про визнання власності. Але всі ці обставини не позбавляють особу можливості звернутися в судовому порядку за поновленням прав, або за оскарженням рішення суду, яке вже набрало чинності, навіть після державної реєстрації, - розповідає небилиці Яремчук.

При цьому сам же окупант каже, що право власності треба підтвердити до 2028-го року, і сам же заявив, що за загальноросійськими законами житло визнається безхазяйним через рік, але оскільки «сво» триває вже два роки, і рік фактично минув, процедура передбачає скорочений термін - три місяці.

На цьому брехня самозваного «міністра» не закінчується.

- Ми забезпечуємо для зручності людей збір документів, забезпечуємо виїзд комісії, по кожному будинку ми згідно з графіком повідомляємо, що планується комісійний виїзд, надаємо п'ять тимчасових вікон, щоби власники майна надали документи на право володіння, щоб навіть не допустити початку процедури.

Головне завдання - якнайшвидше виявити порожні квартири або відсутність власника, адже тільки справжній власник, з паспортом рф, особисто може підтвердити свої права на житло.

За підрахунками окупаційної влади, у Мелітополі від 30 до 40% порожнього житла, яке займається людьми самовільно.

Також Яремчук ввів в оману телеглядачів, пояснюючи, що власник житла легко може все оформити.

- Громадяни рф, які є правовласниками на території Запорізької області, які перебувають зараз за межами Запорізької області, можуть у будь-який момент звернутись до нотаріуса, надати нотаріальну довіреність на території рф і надіслати її представнику, який перебуває тут.

Тут ключове - громадяни рф і на території рф. Тим, хто не хоче втратити житло, окупанти пропонують повернутися до Мелітополя, отримати російський паспорт, і тільки після цього вони мають право довести, що квартира або будинок належать їм.

Нагадаємо, українські воїни продовжують нищити російських загарбників. Станом на 12 червня втрати РФ у живій силі склали 980 осіб.