Як продовжити термін експлуатації Mercedes-Benz
12.06.2024 08:40

Автомобілі німецького концерну Mercedes-Benz Group AG створені з якісних матеріалів і довго не потребують ремонту. Проблем із ними не буде тільки за умови ретельного догляду та своєчасного техобслуговування. Для виконання робіт за стандартами бренду варто відвідати салон Мерседес офіційного дилера.

Кожне авто ー це досконалий технологічний механізм, всі системи якого працюють точно та злагоджено. Проте в українських реаліях багато деталей виходить із ладу швидше, ніж це передбачено виробником. Це пов’язано з неякісними дорогами, несприятливими кліматичними умовами, неякісними розхідниками тощо.

Технічне обслуговування авто як необхідність для кожного власника

Стандартний регламент проходження повного ТО ー щороку або кожні 15 тис. км пробігу, проте на практиці це доводиться робити частіше. При цьому, важливо дотримуватися стандартів бренду та використовувати тільки оригінальні запчастини. Для цього варто звернутися до офіційного дилера в Україні ー СП ТОВ «Автомобільний дім Україна-Мерседес Бенц».

Планове технічне обслуговування включає наступні роботи:

  • діагностика. На спеціальних, сертифікованих виробником стендах перевіряють, як працюють поворотники, фари, стоп-сигнали, звертають увагу на рівень антифризу;
  • заміна робочих рідин. Кожні 15 тис. км пробігу (10 тис. км ー для дизельних авто) потрібно залити нове моторне мастило;
  • встановлення нових фільтрів ー салонного, повітряного, масляного;
  • перевірка стану ходової, гальмівних колодок, кермового керування.

Кожні 2 роки потрібно заливати новий холодоагент до автокондиціонера (якщо автомобілю понад 5 років, це робиться щороку). Також під час технічного обслуговування обов’язково вимірюють тиск у шинах. Якщо з останнього звернення автомобіль проїхав 60 тис. км або більше, потрібно замінити масло КПП, редукторів, роздавальної коробки.

Як уникнути поломок Mercedes-Benz

Одного технічного обслуговування для цього недостатньо. Найчастіше на Сто звертаються водії, які звикли їздити неакуратно або економити на догляді за своїм транспортним засобом. Ось універсальні правила, яких має дотримуватися кожен:

  • не перевищувати встановлене виробником максимальне навантаження для даху, особливо якщо він панорамний;
  • не використовувати не схвалені багажники;
  • заливати тільки рекомендовані виробником омивачі скла, не змішувати їх між собою;
  • якщо потрібні ланцюги протиковзання ー встановлювати тільки рекомендовані й не перевищувати вказану швидкість під час їзди з ними.

Якщо регулярно проходити технічне обслуговування Мерседес Бенц, не доведеться платити за ремонт. Щоб уникнути зайвих витрат, варто дотримуватися рекомендацій виробника щодо використання робочих рідин і додаткового обладнання.

Джерело: сайт https://mercedes-benz.kiev.ua