Вибухи
14.06.2024 12:08

Сьогодні вночі, 14 червня, у Росії було тривожно та гучно.

Так, у Воронезькій області РФ, безпілотники атакували нафтобазу та пошкодили резервуари з паливом. Про це повідомляє губернатор Воронезької області Олександр Гусєв у Telegram.

За його словами, у Ліскінському районі Воронезької області з надмалої висоти було здійснено спробу атаки нафтобази безпілотними літальними засобами.

"За попередньою інформацією, кілька БПЛА незначно пошкодили резервуари з паливом. Загоряння не допущено. Постраждалих немає. Наразі на місці працюють усі оперативні служби. Ліквідація наслідків події триває. Пошкодження об'єкта уточнюються", - написав Гусєв.

Місцеві жителі повідомили про шість вибухів і потужні вибухові хвилі.

Пізніше губернатор уточнив, що у Ліскінському районі було збито шість дронів.

Цікаво, що воронежці запустили салют перед атакою БПЛА на нафтобазу.

Найбільше дронів прилетіло до Ростовської області: Міноборони РФ прозвітувало про перехоплення та ліквідацію 70 апаратів.

"Дрони знищені в районі кількох населених пунктів регіону", - написав губернатор Ростовської області Василь Голубєв у Телеграм-каналі.

За його даними, у Морозівському районі області внаслідок атаки було порушено електропостачання. Жителі міста Морозовськ розповіли про сильні вибухи вночі. Поруч із містом знаходиться військовий аеродром, який вже зазнавав атаки 5 квітня. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк РФ із літаками Су-34, Су-24 та Су-24М.

"У Морозівську вночі БПЛА потрапив по електропідстанції, все місто досі знеструмлено", - повідомляє ASTRA.

Крім того, безпілотники атакували цієї ночі до Курську область.

Також по два дрони було збито над Білгородською та Волгоградською областями, а один — над окупованим Кримом, повідомило Міноборони РФ.

Раніше повідомлялося, що дрони атакували нафтобазу у Краснодарському краї РФ та військову частину.