Зеленський
15.06.2024 15:34

Сьогодні, 15 червня, у Швейцарії стартував Глобальний саміт миру щодо України, який триватиме два дні. На ньому обговорюватимуть українську формулу миру, представлену президентом України Володимиром Зеленським, яка має наблизити завершення війни з Росією на справедливих умовах.

Президент України Володимир Зеленський перед початком Глобального саміту миру зазначив, що у ньому бере участь 101 країна та міжнародна організація.

"Нам вдалося об'єднати тут у Швейцарії 101 країну та міжнародну організацію. Сьогодні така кількість учасників зареєструвалася на перший інавгураційний саміт миру", - сказав Зеленський.

За його словами, деякі інші країни та лідери показали свою зацікавленість самітом, хоч і не приїхали на захід.

"І хоч їх тут сьогодні немає, нам вдалося повернути світу ідею, що колективні зусилля можуть зупинити війну та повернути мир", - додав президент.

У Телеграм Володимир Зеленський написав:

"Сьогодні на Саміті представлені всі частини світу, всі континенти, різні нації – і географічно великі, і менші, – кожен політичний полюс нашого з вами світу: Латинська Америка, Близький Схід та Азія, Африка, Європа, Тихоокеанський регіон, Австралія, Північна Америка – усі.

Погляд, ідеї та лідерство кожного народу для нас однаково важливі. І все, про що буде домовлено сьогодні на Саміті, стане частиною такого потрібного всім нам миротворчого процесу. Вірю, що ми побачимо тут, на Саміті, як твориться історія".