Резерв+
18.06.2024 11:38

Раніше призовники, військовозобовʼязані та резервісти вже могли змогу оновити свої дані для територіального центру комплектування та соціальної підтримки онлайн в застосунку "Резерв+". Тепер у мобільному додатку став доступним військово-обліковий документ.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко на своїй сторінці у соціальній мережі.

"По відчуттям, ніби разом з командою запускаємо майбутнє. Електронний військово-обліковий документ вже доступний в "Резерв+". Цифровізація невідворотня", – написала Черногоренко.

Всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані для ТЦК та СП. Вони це можуть зробити і в електронному кабінеті "Резерв+".

Для цього потрібно:

  • встановити на свій мобільний телефон застосунок "Резерв+";
  • далі потрібно зареєструватися за допомогою системи BankID Національного банку України;
  • підтвердити або ж уточнити номер мобільного телефону, електронну пошту, а також поточну адресу місця проживання;
  • створити пароль, а також налаштувати параметри входу за біометричними даними.

Після цього, з'явиться актуальна інформація щодо даних військовозобов'язаного в реєстрі "Оберіг".

Нагадаємо, згідно з законом чоловіки, які самостійно виховують дитину віком до 18 років, мають право на відстрочку від мобілізації. Через це в Україні почастішали випадки, коли мати спеціально відмовляється від прав на дитину, щоб військовозобов'язаний батько отримав відстрочку. Така "схема" дуже ризикована, адже дитина може потрапити до дитбудинку.