Українські військові
19.06.2024 09:19

Російські загарбники значно активізували дії на Сватівському напрямку фронту. Ворог також активізував локалізовані наступальні дії на Сіверському напрямку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили відбили позиції поблизу Липців під час боїв на північ від Харкова 18 червня. Заступник командира українського батальйону безпілотників, який працює в цьому районі, заявив, що українські сили відбили позиції поблизу Глибокого. Російські війська постійно ведуть штурм і швидко поповнюють резерви на Харківському напрямку, що сприяє високій інтенсивності боїв у цьому районі.

Російські джерела стверджували, що українські сили розгортають підкріплення ближче до лінії фронту на півночі Харківської області, потенційно намагаючись відвоювати територію, яку окупували війська РФ. Бої також тривали біля Липців, Зеленого та Нескучного.

Російські війська нещодавно просунулися у Вовчанську на тлі продовження наземних атак у цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 червня, показують, що війська РФ трохи просунулися на територію Агрегатного заводу в центрі Вовчанська.

Загарбники також незначно просунулися на захід від Кремінної під час продовження наземних атак уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 18 червня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська незначно просунулися на північний схід від Торського.

18 червня росіяни значно активізували бойові дії на Сватівському напрямку. Українські джерела повідомляли, що російські війська зосереджують велике угруповання чисельністю до 10 тис. особового складу та 450 одиниць військової техніки, у тому числі 200 артилерійських систем, вздовж району Райгородка – Нововодяне. Також 18 червня російські війська активізували локалізовані наступальні дії на Сіверському напрямку.

Загарбники продовжували атакувати район Часового Яру, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські сили дещо просунулися на північний захід і захід від Авдіївки під час продовження наземних атак у цьому районі.

Війська РФ продовжували наступальні операції на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Ворог атакував в районі кордону Донецької та Запорізької областей поблизу Урожайного і Новодарівки.

Загарбники 17 і 18 червня продовжували штурм західної Запорізької області, але не просувалися там. До того ж, російські та українські війська продовжували вести позиційні бої на лівому березі Херсонської області в районі Кринок і Козачих Лагерів.

Нагадаємо, Ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористам «Хезболли».