Олег Кулініч
19.06.2024 11:19

Шевченківський районний суд м.Києва перейшов до чергової стадії судового розгляду у справі екс-голови СБУ у Криму Олега Кулініча, — відбувається заключна фаза дослідження доказів.

Після цього суд перейде до дебатів і оголошення вироку, повідомили в Офісі Генерального прокурора, інформує «Закон і Бізнес».

Як відомо, колишній начальник Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим О.Кулініча обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111 («Державна зрада»), ч.3 ст.255 («Участь у злочинній організації»), ч.1 ст.263 («Незаконне зберігання вогнепальної зброї»), ч.5 ст.407 («Самовільне залишення місця служби, вчинене військовослужбовцем в умовах воєнного стану»), ч.4 ст. 410 («Привласнення та заволодіння військовою службовою особою зброї та бойових припасів в умовах воєнного стану») КК О.Кулінічу загрожує покарання у вигляді пожиттєвого увʼязнення.

За версією сторони обвинувачення, він користувався довірою тодішнього очільника СБУ Івана Баканова. Останній ділився з О.Кулінічем чутливою військовою інформацією, яку той передавав російським розвідувальним органам.

Як відомо, обвинувачений у державній зраді О.Кулініч є наближеним до журналістки «Громадського» Ярослави Вольвач, яка просуває інтереси О.Кулініча в інформаційному просторі України