Атака на Київ
20.06.2024 07:57

Київ атакували російські дрони-камікадзе вночі 20 червня. Сили Протиповітряної оборони успішно захищали область та місто.

За інформацією військовї адміністрації, попередньо, усі ворожі цілі знешкоджено.

Повітряна тривога у Києві та області тривала дві з половиною години (від 01:52 до 04:25) та була повʼязана із загрозою застосування російською армією ударних БпЛА.

Попередньо, дрони-камікадзе окупанти запустили з півдня, вони пролетіли крізь Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську, Чернігівську області й намагалися атакувати Київ з північно-східного напрямку.

Силами й засобами Протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені на підступах до столиці (тип та кількість у своїх звітах оприлюднять Повітряні сили), – мовиться у повідомленні КМВА,

Станом на 5 ранку у столиці не зафіксовано ані руйнувань, ані потерпілих.

Крім того, існувала загроза крилатих ракет від стратегічних бомбардувальників Ту-95. Але на даний момент пуски ракет не підтверджені. В повітряному просторі України ракети не відслідковуються, повідомили в адміністрації.

Нагадаємо, федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що згідно міжнародному праву удари по території Росії з боку України є законними у контексті міжнародного права.