Каністерапія
22.06.2024 16:26

На Сумщині собаки допомагають пораненим захисникам України відновлюватися завдяки каністерапії, повідомляє Національна поліція.

Каністерапія

"Поліцейські та військовослужбовці, які проходять лікування в одному з медичних закладів, вперше пройшли цей метод терапії із чотирилапими. Каністерапія відіграє важливу роль у процесі відновлення наших захисників після поранень на війні. Собаки допомагають зниженню тривоги, нормалізації дихальних і серцевих ритмів та артеріального тиску, м'язового тонусу", - йдеться у повідомленні.

КаністерапіяКаністерапіяКаністерапія

Зазначається, що перший сеанс терапії вже показав свою користь та подарував нашим захисникам гарний настрій та позитивні емоції.

Зазначимо, на 2024 рік бюджетом передбачено 750 мільйонів гривень для пілотного проєкту МОЗ щодо безоплатного зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій.

Раніше повідомлялося, що вчені з Мічиганського університету створюють інструменти штучного інтелекту для інтерпретації гавкоту собак, виявляючи нюанси, які не помічають люди.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.