Генератор
22.06.2024 12:03

Сьогодні, 22 червня, графіки відключення світла в Україні почнуть діяти раніше.

Атака

В Укренерго повідомили, що це пов'язано з атаками росіян на енергооб’єкти.

Обленерго застосовуватимуть графіки погодинних відключень по всій Україні з 14:00 до 24:00.

У Міненерго повідомили, що через ворожі обстріли за добу знеструмлювалися понад 20 тисяч абонентів; на Волині після нічної атаки без газопостачання залишилися 74 споживачі.

Ситуація з енергопостачанням

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ

Сьогодні вночі в одному з населених пунктів внаслідок падіння уламків БПЛА загорівся будинок та газопровід. Без газопостачання залишилися 74 абоненти.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

З технологічних причин сьогодні вранці було знеструмлено 1645 абонентів, тривають відновлювальні роботи. Через бойові дії вчора знеструмлювалися 5040 точок обліку, на ранок усіх заживлено.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

Через ворожі обстріли минулої доби було знеструмлено 11,3 тисячі абонентів у 13 населених пунктах. Енергетики заживили 26,6 тисячі абонентів у 44 населених пунктах. На ранок залишаються без напруги 128 населених пунктів, загалом – майже 64 тисячі абонентів.

Газовики відновили газопостачання 36 споживачам, які вимикалися через ворожі обстріли.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Через бойові дії залишаються знеструмленими 3,7 тисячі абонентів у 51 населеному пункті.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Через нічну ракетну атаку вимикалась повітряна лінія обленерго, знеструмлювалися 16 абонентів – на ранок їх заживили. Без напруги залишається одна абонентська трансформаторна підстанція.

В одному з населених пунктів з технологічних причин було припинено газопостачання до 57 споживачів приватного сектору.

СУМСЬКА ОБЛАСТЬ

Енергетики заживили 295 абонентів, які вимикалися через обстріли. На ранок з технологічних причин відключено 3,8 тисячі абонентів у 8 населених пунктах. Загалом залишаються без напруги 9,6 тисячі абонентів у 89 населених пунктах, з них 5,8 тисячі - через бойові дії.

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ

В одному з населених пунктів Тернопільського району для усунення пошкодження газопроводу припинено газопостачання 37 побутовим споживачам.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Через бойові дії залишаються знеструмленими 37,5 тисячі абонентів у 107 населених пунктах.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ

Вчора енергетики у м. Херсон заживили 2154 точки обліку, які були відключені після обстрілу. Але після чергового обстрілу на ранок знеструмлено 3972 абоненти. Загалом у м. Херсон немає електропостачання у 6345 абонентів, в області – у 25,8 тисячі абонентів у 45 населених пунктах.

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1511 абонентів у 25 населених пунктах.

Нагадаємо, у ніч на 22 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed».

Українцям також нагадали, як подбати про власну безпеку у разі відключення світла.