Хвора
22.06.2024 13:15

60-річна уродженка Вінницької області, яка в столиці пошкодила могили Захисників на Вінниччині вбила двох своїх дітей та спалила будинок, передає Вінниця Online.

Раїса Тарткова, 60-річна уродженка Вінницької області, раніше перебувала на примусовому лікуванні в психіатричній лікарні Дніпра. Туди її помістили після того, як вона, перебуваючи в стані неосудності, вбила двох своїх дітей та підпалила власний будинок. Після 9 років лікування її перевели на амбулаторне лікування, але її психічний стан не покращився. З того часу вона жила на вулиці, і її затримали на території Олександрівської лікарні, де вона влаштувала імпровізоване сміттєзвалище.

"Не так давно в Києві Тарткова влаштувала погром на могилах українських Захисників Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, Андрія «Джуса» Пільщикова та Павла Петриченка. За цей злочин їй вже повідомлено про підозру. Можливо, після судово-психіатричної експертизи її буде направлено до психіатричної лікарні, де визначать необхідний курс лікування", - йдеться у повідомленні.

Київська міська прокуратура пише: "Згідно з даними слідства, 20 червня на території Аскольдової могили в м. Києві підозрювана вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка. Зловмисниця з хуліганських мотивів нанесла більше 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала та поламала пам’ятні таблички, розбила лампадки.

Правоохоронці у той же день розшукали жінку та затримали в порядку ст. 208 КПК України. Готується клопотання про обрання запобіжного заходу.Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі".

Досудове розслідування проводять слідчі Печерського "

Правоохоронці продовжують працювати з підозрюваною, щоб з'ясувати всі обставини.