Спека. Фото О.Буділки
24.06.2024 17:55

На найближчому робочому тижні в Україні очікується деяке зниження температури, повідомляє Укргідрометцентр.

Спека, яка панувала останні дні, почне спадати, що стане справжнім полегшенням для багатьох людей. Згідно з прогнозами синоптиків, в цьому процесі важливу роль відіграватимуть дощі, які періодично випадатимуть. Проте, варто зазначити, що дощів не буде надто багато.

Зниження спеки принесе з собою значні поліпшення в умовах праці та життя. Важко переоцінити, наскільки приємніше буде пересуватися містом, займатися спортом або просто насолоджуватися прогулянками на свіжому повітрі, коли температури не будуть такими виснажливими. Крім того, помірне зволоження повітря завдяки дощам сприятиме кращому самопочуттю, зменшуючи ризик зневоднення та теплових ударів.

Таким чином, наступного тижня варто очікувати не лише полегшення від спеки, але й покращення загального самопочуття та підвищення продуктивності. Зміна погодних умов на краще дозволить багатьом людям знову насолоджуватися щоденними справами без відчуття дискомфорту, яке приносила надмірна спека.

Так, завтра, 25 червня, дощі з грозами прогнозуються в Чернігівській, Сумській;
Полтавській; Харківській, Дніпропетровській; Донецькій, Луганській областях. Температура вночі буде триматись на тому ж рівні, що і днем раніше. Наприклад, на заході, у Волинській, Рівненській областях буде +13...+15 градусів. Вдень спека ослабне. Максимальна температура очікується до +28 градусів.

В Києві і вдень, і вночі без опадів. В нічні години до +14...+16, вдень - до +24.

26 червня опади очікуються у Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій областях.

Нічні температури спадуть по всій території України. Холодніше всього буде на півночі та північному сході (Чернігівська, Сумська, Харківська області) - +12...+14 градусів. На заході, хоча вночі і буде +13...+15 градусів, рекордними ці цифри вже не назвеш, бо такі ж показники будуть і в низці центральних регіонів.

Вдень буде досить комфортно. Мінімальні температури очікуються на сході та півночі - +21....+23 градусів. На півдні, за традицією, буде найтепліше, в Херсонській області - до +29.

В Києві протягом доби буде без опадів, вночі - +14...+16, +23...+25 - вдень.

У четвер, 27 червня, опади пройдуть на заході - Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька області. На решті території України без дощів - малохмарна, на півдні та південному сході навіть сонячна погода.

Вночі температура поповзе вгору, навіть у дощових регіонах, максимально до +20 градусів. Вдень спека утримається на показнику +29 градусів. Найхолодніше вдень буде у Харківській та Луганській областях, +23...+25 градусів.

В Києві буде хмарно, але без опадів, вночі +16...+18, вдень - +25...+27 градусів.

У п'ятницю, 28 червня, дощі будуть в тих самих регіонах, що і днем раніше. Навіть температура протягом доби не буде відрізнятися. Вночі максимально до +20 градусів. Вдень буде до +29, що цікаво, у Львівській області, де прогнозуються дощі.

В Києві буде без дощів, вночі +16...+18, вдень +25...+27 градусів.

Нагадаємо, астрологи кажуть, що 2024 рік обіцяє стати періодом значних подій, змін та перемог у житті багатьох.