Субсидії
24.06.2024 17:22

Якщо ви потрапили у складну життєву ситуацію або маєте проблеми із сплатою житлово-комунальних послуг, можна скористатися програмою субсидій. Про це йдеться у заяві Мінсоцполітики України.

Нині в Україні діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації.

Заявник може подати спрощене звернення, а заяву і декларацію оформить Пенсійний фонд України на підставі інформації, яка наявна в офіційних реєстрах.

Подати спрощене звернення для призначення субсиді або заяву та декларацію, якщо ви вирішили подати повний пакет документів, можна:

поштою або особисто в одному з сервісних центрів Пенсійного фонду України;

через портал електронних послуг (обрати опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу") або мобільний додаток ПФУ;

через портал "Дія" (ввівши у пошуку “Заява на субсидію”);

у центрах надання адміністративних послуг;

через уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Раніше повідомлялося, які виплати передбачені пораненим захисникам.

Також ми писали, що цивільні дружини загиблих військових зможуть отримати грошову допомогу.

Нагадаємо, що від 29 березня в Україні розширено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги за загиблих військових. Серед них - жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям розказали, як отримати пенсію, якщо годувальник зник безвісті.