Ситуація на фронті складна
24.06.2024 08:58

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що ситуація на сході України залишатиметься складною щонайменше місяць, але немає загрози "Армагеддону". Він також зазначив, що українські війська роблять все можливе, щоб стримати російський наступ і не допустити захоплення нових територій.

Буданов залишив без відповіді питання щодо міста Часів Яр і зазначив, що українська армія використовує передові технології для проведення бойових дій, замінюючи людей на безпілотників та засоби радіоелектронної боротьби. Він також підтримує ідею перенесення війни на територію Росії за допомогою дронів.

Керівник ГУР зазначив, що війна поступово починає впливати на моральний дух російських громадян і наголосив на тому, що в будь-якому воєнному конфлікті, нафтопереробники є легітимною військовою ціллю. Він також висловив сподівання, що дозвіл США використовувати західну зброю для ураження об'єктів РФ полегшить ситуацію для України.

Слід зазначити, що окупанти продовжують атаки на українські території, останнім з яких став Новоолександрівка. Сили оборони планують перейти до контрнаступальних дій наприкінці літа або на початку осені.

Нагадаємо, російські війська просунулися у Новоолександрівці, Соколі, поблизу Новопокровського та Володимирівки.