Удар по Севастополю
24.06.2024 10:59

Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що 14 людей отримали осколкові поранення під час відбиття ракетної атаки 23 червня на пляжі в кримській Учкуївці.

"Осколки збитих ракет впали в прибережній зоні. За інформацією рятувальної служби, в районі Учкуївки 14 людей, включаючи двох дітей, отримали осколкові поранення. У Любимівці осколкові поранення отримали двоє людей. На території одного з житлових комплексів на Північній стороні внаслідок падіння осколків ракети сталося невелике загоряння житлового будинку. В районі пансіонату "Лазур" горить лісова територія площею 150 квадратних метрів. Пожежні виїхали на місце", – написав Развожаєв.

Місцеві пабліки повідомляють, що вибухи лунали не лише в окупованому Севастополі в районі однойменної бухти, але й у Балаклаві та Інкермані.

Російські пропагандисти відразу відзвітували про "відмінну" роботу російської ППО, яка збила кілька повітряних цілей.

Пізніше міська рада повідомила, що внаслідок падіння уламків ракети загинуло чотири людини, включаючи двох дітей, понад 120 отримали поранення.

Серед загиблих під час обстрілу Севастополя — дев'ятирічна дочка заступника мера Магадана Олега Авер'янова, яка перебувала з батьками на пляжі, повідомив мер Магадана Юрій Гришан.

За даними російського міністерства оборони, атака була здійснена за допомогою оперативно-тактичних ракет ATACMS із касетною бойовою частиною. Міноборони стверджує, що чотири із запущених по Севастополю ракет були збиті.

Міністерство оборони рф заявило, що відповідальність за ракетний удар по Севастополю несуть Україна і Вашингтон.

"Усі польотні завдання для американських оперативно-тактичних ракет ATACMS задаються американськими фахівцями на основі власних даних супутникової розвідки США... Тому відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителях Севастополя несе передусім Вашингтон, який поставив цю зброю Україні, а також київський режим, з території якого цей удар було завдано", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка спростовує інформацію про нібито повну окупацію ворогом населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку.