Резерв+
25.06.2024 10:59

Міністерство оборони планує впровадити у застосунку "Резерв+" можливість отримання електронного направлення на військово-лікарську комісію, а також онлайн-рекрутингу.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Вона зазначила, що Міноборони вже розробило функціонал, який дозволяє українцям дистанційно виправляти особисті дані без візиту до ТЦК та СП.

"Надалі ми плануємо додати можливість отримати електронне скерування на проходження ВЛК, запровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через додаток до тієї військової частини, яка безпосередньо її цікавить, працювати з тим командиром, з яким вона почуває себе максимально впевненою та ефективною", – сказала заступниця міністра.

До того ж Міноборони також планує запровадити навчання для військовозобов'язаних у "Резерв+".

"Хочемо тут додати всю необхідну інформацію, яка знадобиться людині, аби підготуватися до служби в лавах наших військ. Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати", – сказала вона.

Черногоренко додала, що цифрова команда Міноборони планує створити повністю електронний ТЦК та СП, щоб взаємодія громадянина з цими органами здебільшого відбувалася виключно за допомогою смартфону.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, на військовий облік обов'язково мають стати жінки, які мають освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю.