Трамп
25.06.2024 13:06

Два ключові радники Дональда Трампа представили йому план щодо завершення війни в Україні, пише Reuters.

Зазначається, що план підготували колишні відповідальні секретарі у Раді нацбезпеки США при Трампі Кіт Келлог та Фред Флейц. Їхня стратегія є найбільш докладним планом, розробленим соратниками Трампа – її основні елементи доступні на сайті дружнього Республіканської партії аналітичного центру.

План передбачає, що Київ не отримає більше американської зброї, якщо відмовиться розпочинати переговори.

Вашингтон також попередить Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення американської підтримки України. РФ також можна вмовити сісти за стіл переговорів, пообіцявши відкласти вступ України до НАТО на тривалий термін, додали аналітики.

Флейц сказав, що відповідно до їхнього плану Україна не повинна поступатися територією Росії. Проте, за його словами, Київ навряд чи зможе відновити ефективний контроль над усією своєю територією у найближчій перспективі.

"Ми стурбовані тим, що це перетворилося на війну на виснаження, в якій загине ціле покоління молодих людей", - сказав він.

Повідомляється, що Келлог та Флейц представили свою стратегію Трампу, і колишній президент «відреагував позитивно»:

"Я не стверджую, що він погодився з нею або з кожним її словом, але ми були раді отримати такий відгук", - сказав один з ініціаторів.

Прес-секретар Трампа Стівен Чунг заявив, що офіційними можуть вважатися лише заяви, зроблені Трампом чи уповноваженими членами його кампанії.

Дональд Трамп раніше неодноразово заявляв, що у разі обрання він зможе укласти мирну угоду між Росією та Україною «протягом 24 годин після обрання». Однак він відмовлявся публічно повідомити, як саме він швидко врегулюватиме конфлікт.


На початку квітня The Washington Post з посиланням на джерела повідомило, що Трамп приватно заявив, що може «покласти край» війні в Україні, чинивши тиск на Київ з вимогою визнання Криму та східних територій країни російськими. У команді Трампа відмовилася прямо відповідати на запитання видання.