Енергетика
26.06.2024 09:19

Чергова порція фейків від російських пропагандистів. Цього разу Кремль запустив у мережу фейкові повідомлення про нібито деградацію атомної галузі в Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У Центрі протидії дезінформації кажуть, що ворожа пропаганда запустила кампанію дискредитації державного курсу України з розбудови ядерної енергетики, зокрема, побудови нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

"У рамках кампанії через Telegram-канали, прокремлівські іноземні медіа та деякі вітчизняні ЗМІ поширюють дезінформаційні меседжі", — заявляють у ЦПД.


Не вірте наступним повідомленням:

  • "атомна сфера України переживає повну деградацію науки та промисловості";
  • "розбудова Хмельницької АЕС невідворотно призведе до ядерної катастрофи, на зразок Чорнобиля";
  • "росіяни проєктували та будували АЕС в Україні, тому використання на них американського палива може призвести до ядерної катастрофи";
  • "будівництво на Хмельницькій АЕС перетвориться на освоєння кредитних коштів за рахунок безкінечних бетонних робіт".

Раніше Кремль запустив в інтернеті фейк, що так звана "військова поліція" нібито пропонує громадянам України винагороду за допомогу у пошуку ухилянтів. Також російські пропагандисти активно поширюють дезінформацію про підготовку мобілізації жінок і зниження призовного віку в Україні.

Нагадаємо, російська служба Радіо Свобода опублікувала зроблений 25 червня супутниковий знімок, на який потрапила пожежа на складі боєприпасів в Ольховатці Воронезької області РФ.