Ситуація на фронті
26.06.2024 10:39

Росія могла створити ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні.

Про це кажуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

“Російська армія наразі проходить масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з’єднань армійського рівня, і посилання українських джерел на “51-шу армію” може бути раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні“, – йдеться у повідомленні.

Армія РФ

Як відомо, речник Оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” Юрій Повх заявив, що російські військові мають намір перекинути на харківський напрямок частини “9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії”.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” підполковник Назар Волошин також повідомив, що російські війська мають намір перекинути частини 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот) та “9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії” на Харківський напрямок, щоб компенсувати значні втрати.

Аналітики ISW також отримала повідомлення про те, що російські військові перекинули частини 155-ї бригади морської піхоти та 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус “ДНР”) із заходу та південного заходу від Донецька на Харківський напрямок, але не зафіксували жодних повідомлень про російську “51-шу армію”.

За словами аналітиків, російська армія зараз проходить масштабні реформи, включно зі створенням нових загальновійськових з'єднань армійського рівня. Російські військові перекинули частини 155-ї бригади морської піхоти і 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус так званої "ДНР") із заходу і південного заходу від Донецька на Харківський напрямок.

"Посилання українських джерел на "51-шу армію" можуть слугувати раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україну", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, окупанти знову не дають спокою мирним мешканцям Нікопольщини. Вчора ввечері армія РФ продовжила атаки на район.