Пункт незламності
06.07.2024 13:19

На Київщині всі "Пункти незламності" переводять у робочий режим із-за проблеми зі світлом. Про це повідомляє Telegram Київської обласної військової адміністрації.


Відповідні доручення за результатами засідання обласного штабу Ради оборони отримали всі райони та громади.

На сьогоднішній день працюють 225 пунктів, ще майже 400 готуються до відкриття. "Пункти незламності" розгортають територіальні громади, підрозділи ДСНС, "Укрзалізниця" та представники бізнесу.

"Отримую багато скарг, що люди не знають адрес пунктів. Тому доручив відповідальним, насамперед, керівникам громад, оновити всі дані та постійно інформувати мешканців громад. Чітка інформація: місце, графік та умови роботи", - додав начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

У таких пунктах обов'язково мають бути: світло, інтернет, доступ до мобільного зв'язку всіх операторів, вода, аптечка.

Адреси всіх пунктів та укриттів можна перевірити у чат-боті "Київщина безпечна".

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.